Gràcia, 1904

El 1904 també van plantar-se castells a la festa major de Gràcia. A cura de la colla local. Els Xiquets de Gràcia.

Un breu confirma la seva bastida la vigília de la festa. El 14 d’agost. La nota també assenyala l’obtenció de recompenses pecuniàries per la colla castellera durant la seva desfilada. L’economia de les colles castelleres pretèrites, i d’altres grups dels seguicis de festa major, depenia molt de les aportacions de particulars. De la bossa arreplegada entre el públic mentre resseguien els llocs d’actuació i a les exhibicions privades concertades: “Durante la tarde ayer [14 d’agost], recorrieron las calles de la popular barriada una colla de «Xiquets de Valls», los cuales se detenían en los sitios más concurridos para levantar sus altos castillos, recogiendo importantes donativos de algunos vecinos” (Las Noticias: 1904. AHCB).

La intervenció dels castellers també apareix l’endemà. Diada de la Mare de Déu. La diada de festa major: “En el transcurso del día [15 d’agost] reinó extraordinaria animación por las calles, circulando por todas partes numeroso gentío, las bandas de músicas que efectuaban pasacalles y las comitivas de los Xiquets de Valls acompañados de sus dulzainas” (Diario de Barcelona: 1904. AHCB).

Xavier Güell

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Barcelona, Gràcia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.