Alfons Gay Vila, casteller de la Colla Vella dels Xiquets de Tarragona

El resum a la premsa de la sessió del 21 d’agost de 1933 del govern municipal de Tàrrega recull la informació següent: “es llegeix una carta de N’Alfons Gay i Vila, de Tarragona, oferint la Colla vella dels «Xiquets de Tarragona» per a formar part del programa de la Festa Major propera. / S’acorda remerciar-li l’oferiment, però que no pot aceptar-se per tenir ja compost el programa de les esmentades festes” (Crònica Targarina: 1933. ACUR).

La notícia de la tramesa d’aquesta lletra que va proposar la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Tarragona a la Festa Major de Tàrrega en honor de Sant Eloi del 1933, el seu programa d’actes va abraçar els dies del 9 al 12 de setembre, destapa la identitat d’un dels components d’aquesta agrupació castellera fundada feia un any, el 1932, fruit de la divisió dels Xiquets de Tarragona apareguts el 1926 en Colla Vella i Colla Nova.

Alfons Gay Vila, nascut el 30 de juliol de 1907 a Tarragona, fill de Frederic Gay Coyó, de Tarragona, Oficial del Jutjat d’Instrucció de Tarragona, i Pilar Vila Guardia, de València (AHAT. Diario de Tarragona: 1907. BHMT).

La premsa de l’època aporta algunes dades de la seva vida. El 1921 es constata la seva vinculació a un altre camp del calendari tradicional tarragoní. Aquell any va ésser escollit Secretari de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, una de les entitats més pretèrites de la Setmana Santa a Tarragona (Diario de Tarragona: 1921. BHMT). L’agost de 1935, el seu casament amb Mercè Gil Martínez (Diari de Tarragona: 1935. BHMT). La publicació d’algun article almenys el 1931 explica que es comprometés a redactar la carta de propaganda de la seva colla tramesa a Tàrrega (Diari de Tarragona: 1931. BHMT). El 1937, la seva professió de policia (Llibertat: 1937. BHMT).

Xavier Güell

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Tarragona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.